СЕМИНАРИ И КОНФЕРЕНЦИИ

9 - 10 ноември 2022

гр. Мадрид, Испания

Организатор:
IWMA

21-та Международна конференция за водна мъгла ще се проведе в Мадрид

Дати на провеждане: 9 и 10 ноември 2022 г.
Мястото на провеждане: хотел Elba Madrid Alcalá.

Източник: © IWMA / Leszek Bosak
Източник: © IWMA / Leszek Bosak

Членовете на Международната асоциация за водна мъгла (IWMA) обсъдиха и взеха решение 21-та международна конференция за водна мъгла да се проведе в Мадрид, Испания. Датите на конференцията ще бъдат 9 и 10 ноември 2022 г., а мястото на провеждане - хотел Elba Madrid Alcalá.

Организаторът на конференцията - Международната асоциация за водна мъгла (IWMA) - отново очаква лектори от цял свят. Първият ден от конференцията ще бъде посветен на приложението на водната мъгла като съвременна технология в противопожарната индустрия, а вторият ден ще бъде посветен на научни изследвания и разработки.

Програмата на конференцията е достъпна на следния линк - програма IWMC.

Специален акцент ще бъде връчването на наградата IWMA Young Talent Award, която през 2022 г. ще отиде при автора на най-добрата магистърска теза. Победителят ще получи парична награда от 1000 € и ще бъде поканен на конференцията като лектор, за да представи своята теза.

Успоредно с конференцията ще се проведе изложба. Дванадесет компании вече са резервирали своите места.

Желаещите да посетят конференцията могат да се регистрират и да закупят билети на уеб страницата на конференцията. До 15 септември делегатите могат да се възползват от отстъпка за ранна регистрация.

За повече информация: https://iwma.net

30 март 2022

гр. Свенборг, Дания


организатор:

VID Fire-Kill

Тема: Ползи от внедряване на технологията с водна мъгла
за защита от пожар

Семинарът ще се проведе на 30-ти март 2022 г. в централата на
VID Fire-Kill в град Свенборг, Дания.

Източник: © VID Fire-Kill

Семинарът съчетава презентации с пълномащабни пожарни тестове,
за да се гарантира пълно разбиране за положителните ефекти на водната мъгла.

Програмата на семинара ще обхване различни видове противопожарни решения.

Очаква се пълна активност, така че не забравяйте да се запишете за семинара при първа възможност!

Тематичен фокус:

  • Фокусът на семинара ще бъде върху защитата на различни обекти, включително обществени и търговски сгради като хотели, офиси и болници, центрове за данни, както и върху защитата на зони със специална пожарна опасност като съоръжения работещи с биомаса, машинни помещения и инфраструктурни тунели.

  • Участниците в семинара ще бъдат запознати с предимствата на технологията с водна мъгла и приложенията, при които водната мъгла създава стойност. Ще имат възможност да научат за особеностите при проектиране на системи с водна мъгла и приложимите за това продукти на VID Fire-Kill, както и необходимите одобрения и стандарти.

  • Семинарът ще протече в обичайния формат, като ще включва настаняване в местния хотел Aeroe и много възможности за общуване с колеги от индустрията. Презентациите ще се проведат от експерти по пожарна защита с водна мъгла на фирма VID Fire-Kill.


Практическа информация за семинара и регистрация:

  • Семинарът е двудневен. Ще се проведе в края на месец Март 2022 г., а регистрацията трябва да се направи преди 15 март 2022 г.

  • Таксата за семинара е 320 евро на човек или 210 евро без настаняване. Таксата включва двудневен курс с теория и пълномащабни демонстрации на пожарни тестове на системи с водна мъгла с ниско налягане за противопожарна защита на търговски и промишлени приложения в лицензирана лаборатория - Danish Fire Laboratories (DFL), нощувка в хотел Aeroe в град Свенборг, Дания, социално събитие с вечеря и напитки, както и материали от курса, достъпни онлайн. Може да се поръча допълнителна нощувка срещу такса от 110 евро на човек.


За повече информация и регистрация посетете страницата на семинара: https://vidaps.dk/courses/course/the-benefits-of-using-watermist-seminar


Форма за регистрация: https://vidaps.dk/courses/signup